Close

KNHS & FNRS

De Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) vinden veiligheid ook heel belangrijk. Alle FNRS-ruitersportcentra zijn in het bezit van het veiligheidscertificaat. Het certificaat is één van de minimale vereisten voor het FNRS-lidmaatschap. Ook de KNHS stelt het veiligheidscertificaat verplicht aan alle verenigingen met een binnenaccommodatie.

FNRS
De FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) is de branchevereniging voor professionele hippische ondernemers. De FNRS behartigt de belangen van ondernemers richting externe partijen, biedt individuele diensten aan leden en werkt aan de ontwikkeling van de branche. De FNRS helpt haar leden om vanuit hun eigen passie op een bedrijfsmatige en rendabele manier hun klanten het plezier met paarden te laten beleven. De FNRS streeft ernaar de kwaliteit van het paardrijden te verhogen en het welzijn van de paarden zo optimaal mogelijk te houden. FNRS-ruitersportcentra zijn te herkennen aan het gevelbord, met daaronder een bord met 1 tot 5 sterren. Voor hoeveel sterren een ruitersportcentrum in aanmerking komt wordt beoordeeld middels het sterrensysteem en wordt gekeurd door onafhankelijke keurmeesters. Het veiligheidscertificaat is een verplichte voorwaarde voor het lidmaatschap.

KNHS
De KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) is er voor iedere paardensporter. Of je nou net bij een manege bent begonnen, lekker buiten rijdt, je voorbereidt op de Olympische Spelen of je in je vrije tijd inzet als jurylid of official: de KNHS is er voor jou. KNHS-verenigingen zijn verplicht hun activiteiten te organiseren op een accommodatie met een veiligheidscertificaat.