Close

Digitale ongevallenregistratie

Een van de adviezen van Stichting Veilige Paardensport (SVP) is het bijhouden van een ongevallenregistratie. Door de ongevallen met een paard binnen uw hippische accommodatie te registreren krijgt u meer inzicht in de ongevallen die plaatsvinden en kunt u mogelijk preventieve maatregelen nemen om deze situaties zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is het van groot belang dat u bij een aansprakelijkheidsstelling goed kunt laten zien wat er precies gebeurd is en wie daarbij betrokken waren.

Digitale registratie makkelijker gemaakt

Om deze registratie te vergemakkelijken heeft SVP een digitaal ongevallenregister ontwikkeld waarin u makkelijk en snel een ongeval kunt registreren. U hoef dus geen gebruik meer te maken van een papierenadministratie. Door middel van een eigen account waarin u uw bedrijfsgegevens terug kunt vinden is het registreren van een ongeval zo gebeurd. De meeste vragen kunt u beantwoorden door het aanklikken van het juiste antwoord in het keuzemenu waardoor het invullen geen tijdrovende klus meer is. De gegevens worden voor een periode van 5 jaar bewaard.

Log hier in om uw ongevallenregistratie te digitaliseren

Inzicht in gevaarlijke situaties

SVP krijgt door het invullen van het ongevallenregister meer inzicht in de aard en frequentie van ongevallen welke plaatsvinden binnen de paardensport. Met deze informatie kan
SVP preventieve voorlichting geven aan zowel accommodatiehouders en de consument om daarmee de kans op ongevallen te verkleinen. Daarnaast zijn deze gegevens belangrijk om het gesprek met de verzekeringsmaatschappijen aan te gaan over de steeds oplopende aansprakelijkheidspremies voor hippische accommodatiehouders. Ook daarom is het van groot belang dat u alle ongevallen registreert zodat hier meer inzicht in komt.

Wilt u gebruik maken van deze digitale registratie? Stuur dan een mail naar info@veiligpaardrijden.nl zodat SVP u inloggegevens kan toesturen waarmee u makkelijk en snel uw ongevallen kunt registreren.