Close

Voor ruiters

Vanaf 2002 is Stichting Veilige Paardensport (SVP) gestart met de uitgifte van het veiligheidscertificaat en gevelbord: hét teken dat er op de betreffende accommodatie goed op de veiligheid gelet wordt. Onze inspecteurs bezoeken jaarlijks honderden hippische accommodaties om te beoordelen of ze voldoen aan diverse veiligheidseisen. Inmiddels hebben ruim 1100 maneges, sport- en handelsstallen maar ook opfokbedrijven, stoeterijen en verenigingsaccommodaties een veiligheidscertificaat.

Om in het bezit te komen van een veiligheidscertificaat wordt er een inspectie uitgevoerd waarbij beoordeeld wordt of de accommodatie voldoet aan de eisen van SVP. Denk bijvoorbeeld aan de verplichting van het rijden met cap, gediplomeerde instructie, een rijbaan zonder uitstekende delen en een afgeschermde mestput.

Pas als een accommodatie aan alle eisen voldoet, ontvangt deze het veiligheidscertificaat en gevelbord van SVP. Natuurlijk wordt de accommodatie hierna periodiek gekeurd om te controleren of deze nog steeds voldoet aan de gestelde eisen. Zo weet je zeker dat de accommodatie waar je rijdt er alles aan doet om jou zo veilig mogelijk te laten genieten van de paardensport.